Yaşam

Pendik nüfus bakımından Türkiye’ nin en kalabalık 9’ uncu ilçesi, İstanbul’un ise 3’ üncü büyük ilçesidir. 04.07.1987 tarih ve 19507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3392 sayılı kanun ile ilçe olmuştur. 1 belediye ve 36 mahallesi bulunmaktadır. Pendik; uluslararası havalimanı (Sabiha Gökçen), Türkiye’nin en büyük teknoloji merkezi (Teknopark), 685 yatak kapasitesi ve 978 Hekim kadrosu ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, MİLGEM Projesinin yürütüldüğü Tersane Komutanlığı, uluslararası ticaretimizde önemli bir yere sahip olan UN RO-RO limanı, Gedik Üniversitesi ve büyük marinasıyla Türkiye’nin önemli ilçelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca Pendik tüm ulaşım ağlarının kesiştiği bir konumda bulunmaktadır. Havayolu, Karayolu, Denizyolu ve Demiryolu Yüksek Hızlı Tren, Banliyö ve Metro ulaşım ağlarına sahip bir ilçedir. Bu özelliği ile Pendik’ in ticaret ve ekonomi potansiyeli her geçen gün artmaktadır.
 
Tarihi çarşısı, alışveriş merkezleri, donanımlı kültür ve spor merkezleri, 5 yıldızlı otelleri ve modern yaşam alanlarıyla Pendik, yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
 
Pendik’ in 53 km2 gibi önemli bir kısmı ormandan oluşmaktadır. Ayrıca İstanbul ilinin önemli su kaynağı olan Ömerli Barajı da (10 km2) ilçemiz sınırlarında yer almakta olup, ilçemizin Marmara Denizine 13 km sahil şeridi bulunmaktadır.
 
Türkiye'de ilk bakteriyoloji Laboratuvarı, 1894'te Bakteriyolojihane-i Osmani adıyla açılmış olan Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığımızın önemli miktarda hayvan hastalıkları aşı ihtiyacını karşılamakta ve Türkiye’nin tamamına Referans laboratuvar olarak hizmet vermektedir.
 
Doğu Mahallesi İnce Sokak No:12 Kat:4 Pendik/İSTANBUL
Tel: 0(216) 657 02 04-25 Fax: 0(216) 657 02 02